Helsingin seniorisäätiön Antinkoti, Kivitaskuntie 1

Helsingin seniorisäätiöön kuuluu useita vanhainkoteja, joista Antinkoti sijaitsee Tapaninvainiolla osoitteessa Kivitaskuntie 1. Antinkoti on muistisairaiden hoitoon erikoistunut palvelutalo, jossa on 95 asukaspaikkaa. Antinkodissa on yhdeksän ryhmäkotia, jotka on nimetty presidenttiemme puolisoiden mukaan. Antinkodissa on viihtyisä piha-alue, joka on asukkaiden ahkerassa käytössä aina sään salliessa. Antinkodissa järjestetään asukkaille monipuolista kulttuuri- ja harrastusohjelmaa, joihin myös läheiset ovat tervetulleita.

Antinkodin päätti perustaa Reino Tolonen, verhoilu- ja rakennusalan yrittäjä maatessaan Kivelän sairaalassa toipumassa sydäninfarktistaan ja kuullessaan Helsingissä vallitsevasta vanhusten hoitopaikkapulasta 1960-luvun lopussa. Antinkotisäätiö perustettiin Ester Tolosen (Reino Tolosen vaimo) ja Lyyli Kyttälän (Reino Tolosen sisar) toimesta ja heidän lahjoittamallaan peruspääomalla 1970. Tuolloin aloitettiin Antinkodin rakentaminen Kivitaskuntielle Helsingin kaupungin käyttöön antamalle tontille.

Vuonna 2001 nämä kaikki kolme eri säätiötä, joihin kuului viisi vanhainkotia fuusioitiin yhdeksi säätiöksi Helsingin Seniorisäätiöksi.

Helsingin Seniorisäätiö on itsenäinen, voittoa tavoittelematon vanhuspalveluja tuottava Helsingin kaupunkikonsernin tytäryhteisö, joka täydentää kaupungin vanhuspalveluja. Seniorisäätiön sääntöjen mukaan toiminnan tarkoitus ei ole voiton tuottaminen.

antinkoti

Tiedot osoitteesta http://www.seniorisaatio.fi/kodit

toim. Mats Blomqvist 15.3.2019

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s